Outils pour utilisateurs

Outils du site


transparencia:cadas:abelrgnbrucada:2016-09-29_abelbrucada_avis-148-16:start

Avis 148-16

Transposition

Gewestelijke Commissie voor de toegang tôt bestuursdoeumenten van het Brussels
Hoofdstedelijk Gewest
Advies 148.16
Verzoek gesteund op artikel 20 van de ordonnantie van 30 maart 1995 betreffende de
openbaarheid van bestuur
1. Voorwerp van de aanvraag en feiteliike voorafgaanden:\\
Mevrouw Cieltje Van Acbter heeft op 14 juli 2016 Minister Pascal Smet verzocht haar een afschrift te bezorgen van het investeringsplan voor het openbaar vervoer van 5,2 miljard voor de komende 10 jaar dat door de Brusselse regering werd goedgekeurd.

Aangezien zij tôt op heden nog geen antwoord mocht ontvangen, verzoekt zij de Commissie voor de toegang tôt de bestuursdoeumenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (hierna: "de Commissie") op 2 september om advies.

2. Ontvankelijkheid van het beroepsschrift:\\
In haar verzoek om advies aan de Commissie vermeldt Mevrouw Van Achter dat zij tegelijkertijd met haar verzoek om advies een verzoek tôt hèroverweging heeft gericht aan de Minister, zoals art. 20 van de ordonnantie van 30 maart 1995 betreffende de openbaarheid van bestuur (hierna: "de ordonnantie") voorschrijft. Het bewijs van verzending van het verzoek tôt hèroverweging is echter niet gevoegd bij haar schrijven aan de Commissie.

Aangezien de Minister niet heeft gereageerd op het verzoek van de Commissie zijn eventuele opmerkingen over te maken, gaat de Commissie er van uit dat aan voormelde voorwaarde is voldaan. De Commissie acht bijgevolg voormeld verzoek om advies ontvankelijk.

3. De gegrondheid van de adviesaanvraag:\\
Het investeringsplan waarop voorliggende vraag tôt openbaarmaking betrekking heeft, is een bestuursdocument in de zin van artikel 3, 2° van de ordonnantie.

Het recht op toegang tôt bestuursdoeumenten wordt gewaarborgd aan elke persoon en dit onder voorbehoud van de beperkingen vastgesteld in artikel 10 van de ordonnantie.

In voorliggend geval lijkt geen enkele uitzonderingsgrond van toepassing te zijn, zodat in principe een afschrift van het gevraagde plan gegeven dient te worden.

4. Advies:\\
Het verzoek om advies ingediend door Mevrouw Cieltje Van Achter op 2 september bij de Commissie is ontvankelijk.

1/2
Een afschrift van het gevraagde investeringsplan dient haar te worden overgemaakt.

De Commissie verleende haar advies op 29 september 2016 op verslag van mevr. L. Therry, waarop aanwezig waren, de heer M. Leroy, Voorzitter, de dames L. Therry en C. Aerts en mevrouw M. Kahn, wnd. secretaris.

De wnd. Secretaris De Voorzitter
2/2
transparencia/cadas/abelrgnbrucada/2016-09-29_abelbrucada_avis-148-16/start.txt · Dernière modification : 2017/10/20 02:14 de 90.86.158.26