Outils pour utilisateurs

Outils du site


transparencia:cadas:abelrgnbrucada:1998-01-05_abelbrucada_avis-05-98:start

Avis 05-98

Transposition

Roi n° : 05/98.
---BRUSSEÏjS-HOeFDSTBDE^lTK GHWE5T---------------———
ADVIES
VAN DE COMMISSIE VOOR DE TOEGANG TOT DE BESTUURSDQCUMENTEN
Die door de heer Peter LEMMENS is aangezocht omirent een verzoek om advies dat op 5 januari 1998 geregistreerd en ais volgt geformuleerd is :
"    Het advies dat U verstrekte op mijn vraag zoals geformuleerd in mijn brief van 1 oktober 1997 raakt kant nog wal. In de brief die de Ukkelse Maatschappij voor de Huisvesting mij op 13 augustus toezond ( kopie als bijlage ) deelt men mij mee : " Alvorens U de gevraagde informaiie mede te délen, verzoéken wij U ons te ïaten weien in welke hoedanigheid U deze gegevens wenst te bekomen ". Hiermee erkent de UMH impliciet dat zij over de gevraagde gegevens beschikt ( en waar anders zou dat zijn dan in een bestunrs -document ), maar dat zij, alvorens mij de informatie mee te deien, mijn hoedanigheid wenst te kennen . In de tweede brief van 8 september 1997 ( kopie als bijlage ) wordt andermaal bevestigd dat de UMH over deze gegevens beschikt. Zij schrijft mij irnmers dat zij inlichtingen zal opvragen bij de BGHM voor " wat beireft het vrijgeven van statistische informatie over vreemdeîingen, Nederlandstaîige en Franstalige Beîgen die in het woningbestand van onze Maatschappij een sociale woning betrekken . Bij een positief advies van harentwegezuïîen zoij niet nalaten U de nodige informatie te îaten gexvorden ". Deze maatschappij erkent hier dus iiitdrukkelijk dat zij wel degelijk over deze informatie beschikt, maar ze ( vooralsnog ) niet wil vrijgeven.
Om deze reden verzoek ik U mijn klacht ten grond te onderzoeken, en U erover uit te spreken    11 .
aPa «8b a?a
CjjO «jp s-A»
Ditvergoek^ identiek verzpekdat^ingec&end
-werd-op-^l-ek4ober4997-w november4997 het advies
n° 04/97 uitgebracht heeft zonder enig nieuw élément te verienen .
Derhaîve is dit verzoek onontvartkelijk .
De commissie werd samengesteld uit :
- de heer Ch .-L. Closset, voorzitter
- de heren M. Artiges en J. Dujardin, werkende îeden .
- de heer Ph. Debruycher, plaatsvervangend lid .
- de heer A . von zur Muhlen, secretaris .
Het versîag werd voorgesteld door de heer J . Dujardin.
VOOR DE COMMISSIE
De Secretaris, De Voorzitter,
A. von zar Mûhlen
Ch.-L. Closset
transparencia/cadas/abelrgnbrucada/1998-01-05_abelbrucada_avis-05-98/start.txt · Dernière modification : 2017/10/20 02:14 de 90.86.158.26